Протест пољопривредника у центру Уба због високих цена горива и ђубрива

0

(фото:НСПМ)

Пољопривредници убских села Памбуковица, Новаци и Трлић паркирали су јутрос своје тракторе у центру Уба, на платоу код Нисове пумпе, а потом кренули у протесну вожњу центром вароши, како би изразили своје незадовољство положајем пољопривредних произвођача у Тамнави.

Један од учесника и организатора скупа Бранислав Глишић, из Памбуковице, рекао је за Н1 да је очекивао масовнији скуп али да је полиција јутрос била присутна на свим прилазним путевима Убу, а по његовим сазнањима било је и других притисака на сељаке да се не појаве и подрже овај скуп.

„Ми се не бавимо политиком, ми само желимо да поручимо да овако више не иде! Цене горива расту из дана у дан, цена вештачког ђубрива никад већа, а субвенције по хектару неприхватљиве с обзиром на сва ова свакодневна поскупљења“, рекао је Глишић за Н1.

Истакао је да је он млад човек, да има 33 године и да се определио за опстанак на селу и бављење пољопривредом, али да под оваквим условима не може да опстане.

„ Обрађујем 50 хектара ораница, ове године само под пшеницом имам 24 хектара. Са овом ценом вештачког ђубрива, евро за килограм, нема шансе да обавим неопходно прехрањивање усева. Прошле године сам држави предао 100 тона пшенице по цени од 21 динар за килограм“, каже Глишић и пита се где је овде рачуница.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је рекао да ће пољопривредници , поред свих притисака, наставити да се боре за праведнији положај у друштву.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *