Укидање корона мера: Шпанци скидају маске

0

AP Photo / Manu Fernandez

У Шпанији је укинуто правило о обавезном ношењу маски на отвореном, а исто ће бити учињено у петак и у Италији.

Обе земље имају високу стопу вакцинације против вируса корона, опадајући тренд броја заражених и ниже стопе хоспитализације него током претходних таласа пандемије.

Након рекордних бројева заражених у јануару, број нових случајева у Шпанији опада већ две недеље, смањујући притисак на болнице, што је охрабрило власти да попусте неке од епидемиолошких мера које су усвојене средином децембра у циљу борбе против омикрон соја, наводи АП.

Маске остају обавезне у затвореним јавним просторима, укључујући јавни превоз, као и када људи не могу да држе безбедну удаљеност од метар и по.

Сара де ла Рубија, 45-годишња медицинска сестра из Мадрида, рекла је да ће скидање маски бити тренутак за тестирање ефикасности вакцина.

„Морао је да дође тренутак у коме ће се нормализовати ствари, да почнемо да живимо нормалним животом“, рекла је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Друге европске земље такође ублажавају мере уведене против вируса корона, јер све више влада усваја стратегије које подразумевају живот са ковидом-19.

У Шпанији и Италији је око 82 одсто становништва примило две дозе вакцине, за које власти истичу да су заслужне за нижу стопу пријема ковид пацијената у болнице у односу на претходне таласе пандемије, пренео је Танјуг.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *