Мештани Кривеља протестом и звиждуцима дочекали директора Зиђина

0

(фото:Н1)

Мештани села Кривељ и насеља Брезоник код Бора звиждуцима и повицима “уа” дочекали су првог човека компаније Зиђин који се налази у посети борском руднику.

Колона возила прошла је без заустављања, док су им окупљени, носећи транспаренте у рукама, ставили до знања да се не шале.

Становници угрожених села окупили су се претходно крај заобилазнице недалеко од Флотације рудника бакра Велики Кривељ, како би сачекали директора кинеске компаније и предочили му проблеме с којима се сусрећу због рударења, а видео снимке са тог протеста објавио је један од учесника на свом Фацебоок профилу.

„Пренесите генералном, или ће бити услова за живот или ви не можете више да радите. Од 2018. године добили су 1.000 позива да дођу на зборове које смо организовали и никада се нису одазвали“, рекла је Снежана Живковић из Савета Месне заједнице Кривељ, једном од радника те компаније који је обезбеђивао пут

Она је у име мештана затражила разговор са директором Зиђина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Упућујемо последњи позив менаџменту Зиђина, да се 15. фебруара одазове на збор, или ће у супротном бити проблема”, рекла је она.

Поред свих проблема које имају убрзаним ширењем рудника, рекли су и да су узнемирени константним минирањима и током ноћи, и поновили да Зиђин ради без дозволе.

Закључили су да се не поштује Устав Србије, да кинеска компанија ради без дозвола, уништени су путеви, а топионица не ради данас како не би било загађења, јер је дошао први човек компаније.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *