Премијер Норвешке Јонас Гар Стоере: Укидамо скоро све мере, пандемија више не представља претњу, а омикрон сој изазива мање озбиљна обољења

0

(фото:Курир)

Норвешка ће укинути скоро све преостале регулативе уведене ради сузбијања ширења вируса корона пошто је врло мала вероватноћа да ће ковид 19 угрозити Службе здравствене заштите, рекао је премијер те земље Јонас Гар Стоере.

Норвешка је укинула већину регулатива 1. фебруара и задржаће неке од мера на арктичком архипелагу Свалбард. Нове мере ступају на снагу од данас, јавља Ројтерс.

„Уклањамо скоро све мере уведене за сузбијање ширења вируса корона. Пандемија више не представља претњу за већину нас. Сој омикрон изазива мање озбиљна обољења и заштићени смо вакцинама“, нагласио је Стоере.

Норвежани више неће морати да држе одстојање од најмање метар, нити да носе маске. Уклањањем ових мера омогућава се отварање ноћних клубова и других места за забаву.

Путници који долазе у Норвешку више неће морати унапред да пријављују долазак и администрација, такође, укида обавезан доказ о негативном резултату теста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Срна, Ројтерс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *