“Конвој слободе” кренуо из Париза ка Бриселу

0

AP Photo / Adrian Wyld

Конвој од 150 возила са учесницима протеста против ковид ограничења, део међународног покрета “Конвој слободе”, напустио је јутрос Париз и упутио се у Брисел.

Белгијске власти су подсетиле учеснике конвоја који протестују против вакциналних пропусница да је сутра забрањено демонстрирање у Бриселу, пренео је француски дневник “Фигаро”.

Бриселска полиција објавила је на друштвеним мрежама упутства на четири језика – француском, холандском, немачком и енглеском о забрани демонстрација возилима и савет да се у Брисел не иде колима.

Намеру да оду у Белгију најавили су и поједини учесници сличних демонстрација организованих у Хагу.

Премијер Александар Де Кроа саветовао је у петак демонстранте да одустану од доласка у Брисел.

“Онима који долазе из иностранства кажем: погледајте правила у Белгији. Никада нисмо имали правила која су била превише строга и немамо их више. Зато се жалите код куће”, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На граници су планиране контроле, а возила која долазе у белгијску престоницу упркос забрани биће преусмерена, упозориле су власти.

Бриселски аеродром саветовао је путнике да сутра предузму мере предострожности и да путују возом због страха да ће приступни путеви бити блокирани.

Универзитетска болница у Бриселу је са своје стране упозорила да би приступ овој установи могао да буде отежан, преноси Танјуг.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *