Kанада: Полиција растерала демонстранте са моста „Амбасадор“ између Канаде и САД, али саобраћај ипак није успостављен

0

(фото:НСПМ)

Kанадска полиција растерала је демонстранте и уклонила возила која су блокирала значајан пут за трговину на граници са САД и ухапсила неколико особа, али мост Амбасадор на граници две земље још није отворен за саобраћај.

Демонстранти, који се противе мерама ограничења које су уведене због пандемије коронавируса и обавезној вакцинацији, блокирају мост Амбасадор између Виндзора у Канади и Детроита у САД пети дан заредом, ометајући међународну трговину, претходних дана ухапшено је неколико људи.

Премијер Онтарија Даг Форд прогласио је у петак ванредно стање у провинцији на основу кога ће његов кабинет моћи да изрекне новчане казне од 100.000 долара и до годину дана затвора као казну за људе који настављају да илегално блокирају путеве, мостове, шеталишта и другу круцијалну инфраструктуру.

Протести “Kонвоја слободе”, који су у главном граду Отави започеле канадске камионџије ушли су у 17. дан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прерастао је у шири протест против епидемијских мера, а придружили су се људи у мањим возилима, укључујући аутомобиле, комбије и камионе.

НСПМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *