Пропао експеримент Маскове компаније са уграђивањем можданих чипова: Већина мајмуна угинула

0

Youtube/Neuralink/Printscreen

Биотехнолошка компанија „Неуралинк“ милијардера Илона Маска развија мождане чипове дизајниране да могу да се се уграде у људе како би пратили и потенцијално стимулисали мождану активност и тако помогли у опоравку од повреда мозга и кичмене мождине.

Експеримент је већ обављен на мајмунима. Група за заштиту животиња под називом „Одбор лекара за одговорну медицину“ наводи да су у калифорнијском универзитету Дејвис у периоду од 2017. до 2020. године чипови „Неуралинка“ уграђени у мозак 23 мајмуна, а да је потом 15 њих угинуло.

После анализе ветеринарских извештаја, добијених од универзитета, група је дошла до закључка да су мајмуни обухваћени експериментом „Неуралинка“ били злостављани и изложени, како се наводи, екстремној патњи.

Представник те групе Џереми Бекам је, у интервјуу за „Бизнис инсајдер“ рекао да су мајмуни који су преживели експеримент пребачени у објекат „Неуралинка“ 2020. пре него што је компанија прекинула сарадњу с универзитетом.

Група за заштиту животиња се тим поводом обратила и Министарству пољопривреде захтевајући истрагу, наводећи потенцијална кршења америчког закона о добробити животиња.

„Неуралинк“ се поводом ових навода није огласио, а портпарол калифорнијског универзитета је за „Њујорк пост“ рекао да је надлежни универзитетски одбор „темељно размотрио и одобрио“ пројекат.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Крајем 2021, Маск је најавио да би „Неуралинк“ могао ове године да започне и тестирање на људима.

Александар Митић

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *