СВЕТОСАВСКА: Укинути албанску и хрватску изборну јединицу у Црној Гори!

0

Изјава за јавност

СВЕТОСАВСКА оцјењује неискреном причу представника мањинских народа у актуелном сазиву Скупштине Црне Горе. Поготово је лицемјерна изанђала, хиљаде пута поновљена фраза, о наводној грађанској држави. Наиме, тренутни представници мањинских народа користе бенефите Устава Црне Горе и неколико закона који регулишу мањинска права, на основу којих су заступљени и у државном парламенту.

На основу неправедног Изборног закона, они политички проигравају – од могућности да заступају интересе својих националних заједница, до тога да беспоговорно слушају западне менторе из амбасада у Подгорици, како би се пред њима представили као демократе и грађанисти. И све то често у корист партија бившег Ђукановићевог режима, иако нико нормалан не може прихватити медијски наметнуту тезу да ће посланици који су изопштени из Митрополије црногорско–приморске, те епархија Будимљанско–никшићке, Захумско–херцеговачке и Милешевске, заступати и интересе тих епархија и вјерника цијеле Српске православне цркве!

Легитимитет представницима грађаниста и мањина, сво вријеме, дају и они који су изневјерили и просули 130.000 српских гласова са последњих државних избора и који се припремају за преговоре са Милом Ђукановићем, наредне седмице, поводом формирања нове Владе у којој неће бити Срба, за разлику од претходне, Кривокапићеве, коју су рушили и која је била већински српска!

Да ли на овај начин људи који се заклињу у част и образ, и који су на свим скуповима Српске цркве били у првим редовима због сликања, спроводе митрополитов завјет и све оно чиме су се заклели изнад његовог одра прије последњег испраћаја владике Амфилохија из овоземаљског свијета у Царство небеско?

Прочитајте још:  Хорор у Црној Гори! Српкиња нападнута насред улице у Будви, Албанац је исекао ножем!

Зато Иницијативни одбор СВЕТОСАВСКЕ, сходно закључцима са данашњег састанка, предлаже, између осталог, и укидање одредби закона којима се, прије свих, Албанци и Хрвати, чашћавају мандатима који изазивају огроман распон и дизбаланс између добијених броја гласова и преточених мандата, који следују након избора. Тачно онолико колико је довољно да се прекраја укупна воља бирача у Црној Гори и прегласавају Срби.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прецизније – све на штету српског народа који нема своју изборну јединицу, нити је дефинисан његов статус у држави, било да се ради о позицији конститутивног или мањинског народа.

За разлику од свих других мање бројних националних заједница које ће са пар хиљада гласова добити министарске позиције у новој Влади Црне Горе, противно изборној вољи са последњих државних избора.

Мирко Рмандић, функционер Иницијативног одбора СВЕТОСАВСКЕ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *