VOA: Око 4.000 запослених у јавном сектору у Њујорку могло би да добије отказ, јер се нису вакцинисали против коронавируса

0

(фото: Борба за истину)

Око 4.000 запослених у јавном сектору у Њујорку могло би да добије отказ, јер се нису вакцинисали против ковида, што је обавезно у том граду. Међу онима који ће бити отпуштени су наставници, полицајци, ватрогасци, радници у комуналним предузећима, пише Глас Америке. Обавезну вакцинацију за запослене у јавном и приватном сектору прописао је бивши градоначелник Бил де Блазио.

„Јасно смо рекли да се запослени у јавном сектору у Њујорку морају вакцинисати”, поручио је и актуелни градоначелник Њујорка, демократа Ерик Адамс, пренео је Танјуг.

Рок да се испуни та обавеза прошао је у петак, а они који се нису вакцинисали, сада ће остати без посла. Синдикати који представљају запослене у јавном сектору покушавали су да се изборе против обавезне вакцинације и тужили су град у више наврата, али безуспешно.

Процењује се да је у Њујорку вакцинисано око 95 одсто од 370.000 запослених у јавном сектору.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *