Када су борци крварили, она је била преводилац СФОРУ

0

(фото:БН ТВ)

Осврнувши се на најављену доделу одликовања Жељки Цвијановић од стране Александра Вучића, бивши посланик у НСРС и парламенту БиХ, Драго Калабић, подсетио је на период када је како наводи за Жељку Цвијановић Вучић био фашиста, а она за њега издајник.

Преносимо објаву:

“2014 г. на сједници ио СНСД-а је Додик предложио Жељку за премијера, брутално преваривши Игора Радојичића. Резултат гласања је био 17:1. Тај један сам био ја. Пола сата сам објашњавао зашто није добро да конобарица буде изабрана и да ће све упропастити. То сам јој рекао, гледајући је у очи, и њој и Додику. То је била 2014. Иако су прије седнице готово сви били против ње, када је дошло до гласања, полтронски су гласали. И наравно, нису ми ни то заборавили, поред других гријехова, брзо ме искључили. И сви знате шта је она урадила и гђе нас је довела. Али није поента мог писања то, него данашња одлука несретног Вучића да Цвијановићку одликује орденом. Вучић није изабрао ни једног борца, ни једног команданта, ни једног домаћина, који су одбранили и одржали српски народ западно од Дрине. Иако је и сам Вучић као радикал долазио хушкати и дизати те људе на оружје, данас бјежи од тога, да му амбасаде не би замјериле. Те исте амбасаде ће радо виђети Жељку, јер. Тада је Вучић за њу био фашиста а она за Вучића издајник. Али ето, данас ће их власт и орден ујединити да ће све друго заборавити. А и амбасадори ће бити задовољни. Хоће ли сада Вучић натерати Шаровића, Бореновића, Нешића, Станивуковића да носе Жељкину слику са орденом. Пошто они и даље Вучићу пљешћу и онда када им лупи шамар. Они само окрену други образ. Вучића опозиција слави за пар милиона које је донирао РС а ћути за пар милијарди које су из РС под Жељкином контролом отишле за Београд. Опозиција напада Додика када изједначава себе са РС а ћути када Вулин у сред Бијељине каже да опстанак РС зависи од опстанка Вучића. Опозиција ћути на питање зашто Вучић није дошао у Народну Скупштину РС. Већ шаље не битну Ану и Вулина. Да ли знате да Слобо Милошевић никада није отишао на Скупштину Републике Српске Крајине. А они се клели у њега. И паде Крајина.

Прочитајте још:  Србија жели да постане високотехнолошка држава

Опозиција ћути о цијенама лијекова у Београду и Бањалуци. Да се не би замјерила Вучићу. Лијек који се продаје у Београду за 20 км. у Бања луци кошта 230 км. Опозиција рачуна на то да све остане исто, само да они сједну умјесто Додика и СНСД-а. То, што све пропада, што ћемо идућих година по селима масовно затварати школе, што нам сви путеви сем главних, масовно пропадају, што се Бањалука и Београд граде на рачун потпуне пропасти осталих дијелова српских земаља, то што ће послије короне још један велики дио младих људи отићи у свијет, то не интересује ни Жељку ни Додика ни Вучића а што је најгоре ни опозицију. Све ће то покрити Жељкин орден и бљештавило доделе. Њих троје а и опозиција су за ауто пут Бањалука – Београд, али их немојте питати за било шта око тог ауто пута, како живе људи, како ће доћи до тог аутопута, и хоће ли опстати ишта што је далеко од тог пута. Они хоће да свијетла на аутопуту покрију сав остали мрак и сву осталу муку. И да вам тај мрак и мука личе на српско јединство. И ко год то не види тако, он је издајник. И онда, сви ви који ме питате, јесам ли спреман подржати овакву опозицију, сем пар појединачних часних изузетака, мој одговор је…. НИСАМ.” –изјавио је Калабић.

Исток.рс/Требиње24

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *