Ковид терористи признали: Маске су нам ослабиле имунитет, али то неће дуго трајати

0

Pixabay

Вирусолози се слажу да је ношење маски могло да остави трага на наш имунитет, јер он једноставно није имао прилике да ојача у контакту с другим вирусима. Тако би нам и прехладе убудуће могле теже падати, јер смо претходне две године своје здравље прилично штитили. На то указује и чињеница да је коронавирус у претходном периоду потпуно потиснуо грип и остале респираторне инфекције.

„Како носимо маске, не надражујемо тај наш имуни систем и не подсећамо да би требало да се активира и одржава својеврсни имунолошки фитнес. Смањен је контакт са другим вирусима”, рекла је вирусолог Ирена Табаин.

Она је додала да такво стање не може да потраје дуго.

„Тако се већ показало да и инфекције вирусима који у правилу изазивају врло благе инфекције, због којих тек мало шмрцамо или имамо неку тек благо повишену температуру, па их најчешће превазиђемо у ходу, код одраслих особа сада могу изазвати и теже клиничке слике”, рекла је за Нови лист и додала:

„Али такво стање не би требало дуго да потраје јер ћемо престанком ношења маски опет бити у контакту са свим микроорганизмима и функционисати као и раније”, закључила је др Ирена Табаин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *