Цетињске кише: Суверенисти у коми!

0

(фото:Илустрација)

Тачно ти нешто жао ових такозваних суверениста! Њихове жалопојке због цетињског ДПС одласка са власти попримају облике јефтине мелодраме. Јадна млада која је толико очекивала од љубавника да је поведе пред матичара, одједном је остала сама!

Уцвељена нариче за одбјеглим љубавником и проклиње проклету судбу и пита се шта је сјутра чека. А цетињске кише падају и падају, ломе се онако тмурне и као леденице навале са околних брда на цетињску варош и циједе је као суву дреновину! Јуче је на Цетињу пао и ДПС и моментално ражалостио армију ДПС портала, њених уредника, колумниста и спонзора. Не знаш гдје више пада киша – на Цетињу или на поменутим порталима и у поменутим друштвима, гдје се од јуче очи не суше, а папирне марамице троше немилице! Оде ДПС са мјеста политичког злочина, паде ДПС у граду који је довео на просјачки штап, гдје је узео све што је могао узети, а ништа није вратио. И умјесто да је ДПС на Цетињу пао још прије десет или више година, тек уочи Сретења обурдао се низ цетињска брда и стрмоглавио се у политичко блато које је баш ДПС мијешао претходих деценија! И сада плачу, ДПС нарикачи, јутрос су ставили црне мараме на своје портале, огрнули се израубованим ДПС гуњевима и у њима траже некадашњу топлоту цетињских зима и цетињских киша!

Ни са новим снагама, осносно старим или новим гардама, Цетињу гарант неће бити боље. Тај град толико је политички злоупотријебљен и привредно исцијеђен, да нема тог Хари Потера и његовом магичног штапића, који све то може поправити! Стара или нова гарда синоћ и вјероватно данас ће да слави на Цетињу, а када преврну празне ДПС фијоке и и на чистац изведу празне општинске финансије, мало ће бити разлога за славље! Ипак, ваљда цетињске кише све то излијече и том граду најаве неку нову свјетлост на крају тунела!

Прочитајте још:  Јевто би опет да дернечи: Изађите на протесте, мора да нас има!

Истина, за све који су пратили шта се догађа на домаћој политичкој сцени, изненађење је пактирање СДП-а, старих либерала са УРОМ и Демократама. Није лако раскинути пупчану врпцу са ДПС-ом, није лако искочити из удобног мајчинског крила шефа ДПС-а и отиснути се у непознату сјутрашњицу осликаној цетињским кишама и маглама! Нијесам паметан да сконтам шта је то СДП и старе либарела отјерало од ДПС-а, али мора да је нешто гадно под Ловћеном радио ДПС, када су му леђа окренули дојучерашњи политички пајаци и суверенистички квазипомагачи! Ваљда то наредних дана и мјесеци открију СДП и стари либерали, а ваљда су због тога и оставили ДПС на цједилу да се крчка у сопственим сузама!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А кукање такозваних суверенистичких интелектуалаца и колумниста над распадом цетињског суверенистичког блока вјероватно припада филмским трилерима, Нушићевим комедијама и Стеријим трагикомедијама. Толико је смијешно да ти се више и не смије, толико је отрцано да више и не скреће пажњу на себе и своје залудне суверенистичке опсесије! А када још почну да се куну у ватре са Белведера и вриједности спаљених гума у том магистралном тјеснацу, онда је доживљај трагикомедије суверениста комплетан и њихово нарицање постаје достојно староварошке сахране на Чепуркама!

И опет да се вратим цетињским кишама! Не вјерујем Цетињанима нити СДП-у и старим либералима, али вјерујем тим кишама. У граду у којем падају такве кише једног дана мора све бити на свом мјесту и једнога дана мора засијати стара цетињска слава! Да ли је јучерашњи одлазак ДПС-а са власти у том граду први корак ка повратку те славе, не знам, али надам се у цетињске кише. Ваљда ме оне не оставе самог!

Прочитајте још:  Давос Форум: Пророчанства и хорор приче

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *