Канадски премијер најавио замрзавање рачуна демонстраната

0

(фото:НСПМ)

Канадски премијер Џастин Трудо предузео је корак без преседана, најављујући замрзавање личних банковних рачуна демонстраната који се противе епидемиолошким мерама против коронавируса.

Трудо се позвао на Закон о ванредним ситуацијама, наводећи да ће опсег ових мера бити „временски ограничен”, „разуман и пропорционалан” и да неће бити распоређена војска, преноси Би- Би- Си.

У складу са новим мерама, банке ће, без потребе за судским налогом, моћи да замрзну личне рачуне било кога ко је повезан са протестима.

„Овде се ради о заштити Канађана и заштити радних места људи”, изјавио је Трудо, преноси Танјуг.

Заменица премијера Кристија Фриленд је изјавила да ће банке моћи да замрзну личне рачуне свакога ко је повезан са протестима без потребе за судским налогом, а такође је најавила да се проширују овлашћења закона о „финансирању тероризма” како би се покриле криптовалуте и платформе за краудфандинг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Све је у праћењу новца”, истакла је она, говорећи након што су хакери објавили детаље о 93.000 донација за камионџије на платформи за прикупљање средстава „ГивеСендГо” у укупном износу од 8,4 милиона долара.

У главном граду Канаде је и даље више стотина демонстраната. Канадска полиција је јуче, након једнонедељне блокаде, уклонила преостале демонстранте са моста „Амбасадор” у канадском граду Виндзору, који је кључни гранични прелаз и главна траса за трговину између Канаде и Америке.

Ови протести су најпре почели као „устанак” камионџија против новог правила по којем морају да буду вакцинисани да би прешли америчко-канадску границу, да би врло брзо прерасли у свеопште демонтрације против ковид ограничења.

Прочитајте још:  САД се спремају за ирански напад

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *