У Сједињеним Државама, ЛГБТ активиста постављен на место руководиоца за одлагање нуклеарног отпада

0

ЛГБТ (Фото: Depositphotos, marcbruxelle)

ЛГБТ активиста и “нуклеарни штребер” Сем Бринтон именован је за помоћника америчког председника Џоа Бајдена за одлагање нуклеарног отпада.

„Имам важне вести за вас. Прихватио сам понуду да служим као заменик помоћника секретара за управљање истрошеним горивом и отпадом у Управи за нуклеарну енергију Одељења за енергетику“, написао је Бринтон на Твитеру.

Мушкарац себе описује као „небинарну личност“, односно као особу која се не може сврстати у мушко или женско. Тако је, према његовим речима, прва “родно-флуидна особа” у савезној администрацији.

„Али што је најважније, ја ћу бити одговоран за проналажење решења за проблем којем сам посветио живот и који ме прогања деценијама“, додао је он. “Не можете ни замислити колико сам узбуђена.”

Бринтон је студирао нуклеарно инжењерство на Технолошком институту у Масачусетсу . Има два магистара нуклеарне енергетике и машинства. Пре свог новог именовања, радио је као консултант у администрацији бившег америчког председника Барака Обаме о ЛГБТ питањима, а такође је давао савете Конгресу о нуклеарној политици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Колумниста РТ-а Јан Мајлс Чеонг приметио је да ће заузимање позиције помоћника шефа Беле куће у америчком Министарству енергетике вероватно захтевати интеракцију са страним колегама у земљама са традиционалним ставовима према сексуалној перверзији. На пример у Кини, Русији и Ирану.

Бринтоново именовање је одржано у оквиру промоције „различитости, правичности и инклузивности” коју је председник САД активно промовисао. Претходно, у марту 2021. године, др Рејчел Левин је потврђена за помоћницу секретара за здравство. Она је ушла у историју као прва трансродна особа коју је Сенат потврдио на тако високој функцији.

Прочитајте још:  Дечији канал објавио да је вољени цртани јунак геј? ФОТО

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *