Руски ковид паничар: Невакцинисани грађани се могу спасити од Омикрона само изолацијом

0

Лекари Ковид болнице (Фото: Јутјуб)

Једини начин заштите од омикронског соја коронавируса за Русе који нису вакцинисани против КОВИД-19 је изолација. Ово мишљење је изнео Андреј Поздњаков, главни лекар клиничко-дијагностичке лабораторије „Инвитро-Сибир“.

Он је објаснио да су због ширења ове мутације корона вируса конвенционалне заштитне мере, попут маски и рукавица, већ изгубиле на ефикасности. Према Поздњакову, све док људи који немају имунитет против КОВИД-19 остају у друштву, вирус ће наставити да мутира. Доктор је о томе говорио у интервјуу за Лента.ру .

„Због заразности Омикрона и њему сличних, све је престало да функционише, осим изолације… Људима који нису имунизовани живот постаје све тежи управо са становишта вирологије. А вирус ће их ипак добити“, рекао је Поздњаков.

Истовремено, опасност од омикронског соја коронавируса у великој мери је одређена његовом повећаном заразношћу. Према речима шефа Роспотребнадзора Ане Попове, двоструко је заразнији од обичног грипа.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *