„Поверљива преписка” тресе црногорску јавност

0
црна гора

Црна Гора (Фото: Профимедија)

Након што је Дритан Абазовић подгоричким Вијестима потврдио аутентичност документа у коме „обавештајни сарадник” саветника премијера Воја Лаковића тражи од њега да сазна ко из окружења председника Црне Горе Мила Ђукановића наводно покушава да угрози безбедност српског председника Александра Вучића, Лаковић је саопштио да је Абазовић „неодговорном и непромишљеном изјавом”, угрозио његову и безбедност његове породице, преноси агенција Танјуг.

Абазовић који је координатор безбедносних служби је, раније потврдио да је упознат са информацијом коју је Лаковић доставио шефу црногорске тајне службе Дејану Вукшићу, а у вези са захтевом обавештајног сарадника, а везано за безбедност председника Вучића.

„Нека Здравко Кривокапић, Лаковић и Милојко Спајић кажу ко им је оперативна веза, или ћу ја саопштити. На овај начин само урушавају углед безбедносног сектора”, рекао је Абазовић за Вијести на питање о томе ко је „обавештајни сарадник” Лаковића.

„Обавештавам јавност да ће, уколико се било шта догоди мени или мојој породици, директан кривац бити потпредседник владе др Дритан Абазовић, који је својом, држим, неодговорном и непромишљеном изјавом, угрозио моју и безбедност моје породице”, наводи Лаковић у реаговању, преносе Вијести.

Вијести су, наиме, раније објавиле да је Лаковићев обавештајни сарадник тражио од њега да сазна ко из окружења председника Црне Горе Мила Ђукановића наводно покушава да угрози безбедност председника Србије Александра Вучића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вијести су пренеле да су имале увид у документ који је Лаковић пре неколико месеци послао шефу црногорске тајне службе Дејану Вукшићу и у коме га обавештава да га је његова оперативна веза замолила да сазна које особе ангажује ‘систем’ председника Мила Ђукановића, преко Косова, да угрозе Вучића

Прочитајте још:  Први резултати избора у Црној Гори: Води Европа сад са малом предношћу испред ДПС-а

Лаковић у данашњем саопштењу указује да као одговорни професионалац и професор безбедности, неће јавно реаговати на наводне чињенице и информације из наводних тајних докумената безбедносног сектора, које су објављене у јутрошњем издању Вијести.

„Ипак, морам истаћи да сам затечен изјавом потпредседника владе др Дритана Абазовића, која иде у смеру да коодринатор свих безбедносних служби у Црној Гори, са новинарком Вијести утврђује постојање одређених тајних докумената и њихов наводни садржај јавно коментарише”, навео је Лаковић и додао:

„Јавно прозивање потпредседника владе, др Дритана Абазовића, да се професионалци из безбедносног сектора оглашавају по дневним новинама и коментаришу наводне детаље из докумената који су поверљиви и тајни, доживљавам као израз државничке незрелости, неодговорности и непрофесионализма, са врло штетним дејством по сектор безбедности и професионалце који раде у оквиру њега”.

Лаковић је потврдио да је од његове оперативне везе добио информацију, у форми молбе, да покуша да сазна која лица ангажује ‘систем’ председника Мила Ђукановића, преко Косова, да би се угрозила безбедност председника Србије Вучића.

О свему је, каже, упознао и премијера у документу под називом „Информација” и уз поруку да му је доставља на даље поступање.

Вијести напомињу да је Лаковић саопштење упутио мејлом из кабинета председника владе.

Иначе, према информацијама Вијести, Лаковић је два пута слао исту информацију шефу тајне полиције, с тим што је у првобитној верзији било написано и име његове наводне оперативне везе.

А, након сугестије из Агенције за националну безбедност, Лаковић је послао други документ идентичне садржине по свим ставкама, али без имена свог сарадника, дугогодишњег припадника безбедносних служби једне државе из окружења, пише подгорички дневник позивајући се на неименовани извор.

Прочитајте још:  Милова „коверта“ тања, Миго у „сузама“: Средства за институцију Председника државе драстично смањена

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *