И Словачка најавила постепено ублажавање ковид мера

0
словачке

(Фото: Freeimages)

Словачка планира постепено ублажавање већине ограничења због коронавируса јер здравствени систем добро функционише упркос рекордном порасту нових инфекција изазваних омикрон сојем.

Премијер Едуард Хегер рекао је данас да ће грађани моћи без ковид пропусница у продавнице, тржне центре, барове и ресторане као и на јавне скупове.

Те рестриктивне мере требало би да буду укинуте до краја фебруара.

Влада као следећи корак планира да ублажи ограничења броја људи који могу да посећују различите јавне догађаје и скупове и већину других преосталих ограничења месец дана касније, али ће детаље плана саопштити касније.

Хегер је најавио укидање ограничења дан након што је број нових инфекција достигао рекордних 19.955 случајева, што је скоро 1,3 милиона у земљи од 5,5 милиона становника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Морамо научити како да живимо с ковидом-19. Имамо ефикасно средство заштите, а то је вакцина“, рекао је словачки премијер.

У Словачкој је потпуно вакцинисано само два и по милиона људи, односно 50,3 одсто, што је знатно испод просека Европске уније од 71 одсто.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *