Никад мало функција за помоћницу министра, жену Расимовог човека

0

(фото:Принтскрин)

Јелени Миленковић Орлић је баш кренуло. Пљуште функције на све стране. Након што је крајем прошле године именована за вршиоца дужности помоћника министра трговине, туризма и телекомуникација, сада има још две функције – члан је Надзорног одбора за изборну кампању, као и члан Одбора за обнову и развој Сремских Карловаца.

– У Одбор за обнову и развој Сремских Карловаца именују се за чланове: 1) Јелена Миленковић Орлић, вршилац дужности помоћника министра трговине, туризма и телекомуникација; 2) Саша Мартиновић, вршилац дужности директора Покрајинског завода за заштиту споменика културе, Петроварадин; 3) Зоран Вапа, председник Националног савета за културу – наводи се у Решењу Владе Републике Србије од 10. фебруара 2022. године.

Јелена Миленковић Орлић, јавности је најпознатија након што је заједно са страначком колегиницом Љиљаном Несторовић оптужила лидера Социјалдемократије, Вука Обрадовића, за сексуално узнемиравање.

Она је супруга Слободана Орлића, који је члан Социјал-демократске партије Србије Расима Љајића, коалиционог партнера СНС. Орлић се у јавности доводи у везу са Гораном Веселиновићем, медијским тајкуном и кумом Александра Вучића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Орлић је директор маркетиншке агенције „Right“, а пажњу јавности поново је скренуо на себе када је потпредседник Странке слободе и правде, Борко Стефановић, устврдио да је Биљана Поповић Ивковић купила од њега стан од 200м2 на Врачару за 500.000 евра.

Како је наведено, Миленковић Орлић је и власница је фирме „Letter & Sun“. Према Извештају Савета за борбу против корупције, из ресора трговине Расима Љајића, фирми „Letter & Sun“ у периоду 2011-2012. године, исплаћено је 4.430.000 динара.

Што се тиче остала два члана Одбора, Мартиновић је у августу прошле године именован за вршиоца дужности директора Покрајинског завода за заштиту споменика културе, на ком је заменио управо Зорана Вапу, трећег члана Одбора, који је, како су пренели медији, остварио услове за одлазак у пензију.

Прочитајте још:  Вучић: Србија смањује број летова за Москву због притиска Запада

Србин инфо/Директно.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *