Студија Јејла потврђује да је вакцина Фајзер узроковала смрт тинејџера од миокардитиса

0

REUTERS/Dado Ruvić

Према студији коју су објавили истраживачи клиничке патологије, друга доза Фајзерове експерименталне вакцине Цовид-19 изазвала је смрт два дечака тинејџера.

Рад, чији су коаутори форензички патолози са Јејла и Универзитета у Мичигену, истакао је у уторак на друштвеним мрежама реномирани кардиолог др. Петер МцЦулоугх.

„Родитељи и деца би требали знати да ће се догодити још смртних случајева“, упозорио је МцЦулоугх.

Аутопсије два тинејџера, чија имена, године и локације нису откривени, проучаване су у чланку објављеном у уторак у медицинском часопису Архивес оф Патхолоџи & Лабораторy Медицине.

Двојица тинејџера „пронађени су мртви у кревету 3 и 4 дана након што су примили другу дозу вакцине Пфизер-БиоНТецх против ЦОВИД-19“, наводи лист, додајући: „Оба дечака су проглашена мртвима код куће без покушаја реанимације“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истраживачи су открили да дијагнозе смртоносног миокардитиса код дечака нису биле „типичне“ и више су личиле на токсичну кардиомиопатију.

„Микроскопски преглед открио је карактеристике које личе на повреду узроковану катехоламином, а не типичну патологију миокардитиса“, написали су научници, додајући да би њихов рад могао користити другим патолозима у будућности.

“Повреда миокарда уочена у овим поствакциналним срцима разликује се од типичног миокардитиса и има изглед који највише личи на стресну (токсичну) кардиомиопатију посредовану катехоламином. Разумевање да се ови случајеви разликују од типичног миокардитиса и да цитокинска олуја има познату повратну петљу са катехоламинима може помоћи у вођењу скрининга и терапије.”

У наставку погледајте студију:

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *