Туристичке агенције спремају тужбу против Фонда за развој, премијерке и министарке

0

Foto: Pixabay

Удружење туристичких агенција и туристичких радника Србије најавило је покретање тужбе против директорке Фонда за развој, Слађане Бацковић, председнице Владе Србије Ане Брнабић и председнице Управног одбора Фонда, министарке привреде Анђелке Атанасковић, објавила је еКапија.

Додаје се да ће Иницијатива у петак, 18. фебруара на Округлом столу представити проблеме са кредитима Фонда за развој.

“Презентоваћемо доказни материјал који у свему потврђује бројне пропусте и захтеваћемо хитну реакцију тужилаштва по овом питању и утврђивање одговорности”, наводи се у саопштењу Удружења које наводи да је у више наврата упозоравало на проблеме са којима се сусрећу сектори МСП и туризма.

Иницијатива ТАС наводи да “агонија звана кредити за ликвидност Фонда за развој Републике Србије још није окончана а траје од априла 2020. године”.

Удружење наводи да су у раду Фонда за развој “уочене бројне неправилности у погледу методологије обраде пристигле документације, односно систематизације и јасног одређивања критеријума по којима ће се кредити одобравати”, те да је “с тим у вези оправдана сумња да ли је Фонд за развој радио по Закону”.

Данас / БИЗлифе

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *