Лавров: Плаћеници са Косова, БиХ и Албаније врбују се за Донбас

0
нато

Сергеј Лавров (Фото: РИА)

Русија провера информације о томе да на Косову, у Албанији и Босни и Херцеговини врбују плаћенике који ће бити послати у Донбас, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Канцелар Немачке Олаф Шолц и сви остали други из НАТО говоре да је то одбрамбени савез. Председник Русије је на прес конференцији после разговора са Шолцом подсетио канцелара на бомбардовање Југославије 1999. године. Он (Шолц) је одговорио да се НАТО умешао како би спречио геноцид над косовским Албанцима. Све су успешно одрадили и сад та област цвета“, рекао је Лавров у интервјуу за РТ.

Истичући да је ситуација далеко од тога, руски министар је рекао да Косово и други делови Западног Балкана постају расадници криминала.

„Тамо има терориста, трговаца наркотицима. Тамо врбују плаћенике за учешће у борбеним дејствима у конфликтима које постепено распламсавају, међу њима и САД. Постоје информације да врбују плаћенике на самопроглашеном Косову, у Албанији и Босни и Херцеговини како би се Русија избацила из равнотеже и да би их слали у Донбас. Тренутно то проверавамо“, упозорава Лавров.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *