У Аустралији су научници пронашли остатке древног крокодила са диносаурусом унутра

0

(фото:Скриншот)

Аустралијски научници говорили су о свом необичном открићу. Близу северозападних ивица формације Винтон (геолошко лежиште у Квинсленду), пронађени су остаци древног крокодила, преноси Гондвана Рисрч.

Анализа је показала да је крокодил представник науци раније непознате врсте. Добио је назив Конфрактосухус сауроктонос.

Гмизавци су стари око 95 милиона година.

Невероватно откриће чекало је палеонтологе у стомаку предатора: делимично пробављени остаци диносауруса орнитопода.

Познато је да су крокодили и диносауруси живели у исто време. Савремени крокодили и алигатори су се мало променили од својих древних предака, који су живели током периода креде између 145,5 и 65,5 милиона година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како наводи “МИР24” , овај налаз је био први директан доказ да су крокодили ловили мале диносаурусе. Научници верују да је Конфрактосухус сауроктонос зграбио орнитопода, сматрајући га лаким пленом.

Студије су показале да је у тренутку смрти крокодил био дугачак 2,5 метара и да још није достигао пуну зрелост. Његов плен је био мали биљоједи диносаурус који је ходао на две ноге и помало личио на птицу у структури карлице. У тренутку смрти, она је такође била тинејџерка, тешка 3,7 кг.

Анализа је показала да су кости диносауруса биле у истом положају као у животу, као да га је крокодил прогутао у једном потезу. Али у исто време, једна бутна кост орнитопода је преполовљена, а на другој је остао траг зуба.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *