Вучић у децембру „отворио радове“ на ауто-путу, данас – ни машина, ни радника

0

Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Пре два и по месеца велика свечаност одржана је у близини Мерошине, када је у присуству председника Србије званично отворено градилиште новог ауто-пута од Ниша према Приштини.

Данас на том месту – ни машина, ни радника.

Првих дана децембра, позната лица у околини Мерошине. Свечано проглашавају почетак радова на изградњи ауто-пута Е80 Ниш–Мердаре.

Вучић том приликом прича о радовима на првој деоници од Ниша до Белољина, на којој су, како је рекао, почели радови.

Тако је било другог дана у децембру када су званично почели радови на деоници Ниш-Плочник. Данас тих радова нема.

На платоу који је због церемоније полагања камена темељца тада направљен – нема ни радника, ни контејнера за раднике, машина, нечега што би указало да је овде градилиште.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На који начин Србија уме да поштује новац пореских обвезника Европске Уније (ЕУ), како је пре два и по месеца овде истицао председник, када им се захвалио на “40 милиона евра поклона само за ову деоницу”.

“Новац који улажемо у део Нишавског, највећим делим наравно Топличког округа, имаће вишеструки значај, и економски, и политички”, рекао је председник Србије Александар Вучић 2.12.2021. године у Мерошини.

Коме је, ипак, највише значило да се на туцаником насипаној ливади, појави тог 2. децембра? У предизборним месецима, са – по традицији великим обећањима за градове и општине, које председник – увек воли да наброји.

“Значиће нови живот и за Прокупље, свакако и за Блаце, Житорађу и посебно за Куршумлију”, најавио је почетком децембра прошле године председник Вучић код Мерошине.

Прочитајте још:  ПРЕДРАГ ПОПОВИЋ ОТКРИВА: Ево коме је Вучић јавно послао претећу поруку „маљем у главу“ и зашто! (ВИДЕО)

За све оне који свакодневно овде ужурбано пролазе до својих места, навикнути да после помпе и “првих лопата”, бука брзо утихне.

Ипак, насута ливада по излазу са аутопута код Мерошине, није остала бескорисна.

Ако неко случајно погреши и помисли да ово није градилиште, већ паркинг за аутомобиле и камионе, треба да погледа у таблу која стоји у близини, накојој су информације о понашању на градилишту.

Наиме, пре свега, морате држати размак од два метра, а такође сви извођачи и подизвођачи се морају јавити у управу градилишта. Само што те управе на градилишту – нема.

У тој фирми смо, преко телефона успели да чујемо секретарицу. Пошто је она у сектору високоградње, одговор на питање шта је са радовима на новом аутопуту даће нам колеге из нискоградње – од понедељка.

Подсећамо да је рок за завршетак радова на првој деоници 2026. година, а радове је Вучић најпре најављивао за август.

Н1

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *