“Деца ми газе по блату и носе други пар обуће да у школу не би стигли прљави”: Пут који води до куће самохраног оца троје деце из Србије годинама у очајном стању

0

(фото:Рас Србија)

Катастрофалан, блатњав и пун рупа пут води до куће самохраног оца троје деце у селу Доња Трешњевица код Тополе. Одавно је, како каже заборављен од свих, а малишанима је веома тешко да стигну до школе. У нади да ће овај велики проблем и лоша деоница бити санирани обраћао се више пута надлежнима али овај излокани сокак није дочеко асфалт.

„Годинама је овако, ако је пролеће код нас је блато и вода, ако је зима ми смо завејани и одсечени од света, јер се овде не чисти, ако је лето рупе су по путу ногу да поломиш, које год годишње доба да је, нама нема помоћи. Деца ми иду у школу, обују стару обућу да би изашла на главни пут па се онда презују да им се другари не би смејали како иду блатњаве обуће“, каже Миле Ђокић.

Овај очајни домаћин наглашава да је више пута добио обећање да ће пут ка његовој кући бити саниран, међутим до данашњег дана ништа није урађено.

„Рекли су, урадиће и сваке године тако а ево још увек ништа. Недавно су насипали пут, једну деоницу од главног пута ка нама, али и са тим се стало и до нас камен није стигао. Ја сам интервенисао више пута, звао, питао али очигледно смо ја и моја деца заборављени“, прича Ђокић.

У овом делу села није проблем само пут, већ и високо растиње које се налази уз саму проблематичну деоницу. Аутомобили који туда пролазе са овог пута излазе потпуно изгребани и поприлично оштећени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Амфилохије: ЦПЦ је призната у читавом свијету! (ВИДЕО)

Блиц

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *