Вучић: Могли би да се досете да Косово убаце у НАТО

1

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић је упозорио да постоји опасност да такозвано Косово буде примљено у НАТО.

“Сви покушавају да натерају Србију да призна Косово. Очекујем да некоме падне на памет да Косово убаце у НАТО и тиме натера да четири земље од пет земаља ЕУ признају независност и тиме натерају и нас да прихватимо то”, рекао је председник Вучић и нагласио да Србија то неће прихватити никад, па чак и да се то оствари.

Он је говорећи о притисцима на Србију у вези са Косовом и Метохијом споменуо и све већи број специјалних изасланика са Запада.

“Имамо све више изасланика од Габријела Ескобара, Стјуарта Пича, Мирослава Лајчака до сада немачког изасланика. Они сви шаљу изасланике, али не желе да се Русија умеша у преговоре око Косова. Они би сами све да се договоре и да кажу остало вам је мало времена да признате независност Косова. Ипак, немојте заборавити да сам ја одбио међусобно признање усред Беле куће иако су Американци били фер домаћини. Тамо је најтеже било, усред САД одбити признање. Имали смо и притиске у Бриселу да дозволимо улазак Косова у УН. Само да знате са каквим се све притисцима суочавамо да бисмо признали Косово”, изјавио је Вучић за Танјуг.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић: Могли би да се досете да Косово убаце у НАТО

  1. Gospodine Vucicu, predsednik jedne drzave tako ne govori. Taman da citav zapad prizna Kosmet, mi necemo, jer je to nasa teritorija. Zasto ne obustavite sve tzv.pregovore sa siptarima i sve to vratite u UN, gde im je i mesto? Zasto ne insistirate na Rezoluciji 1244, jer je to polazna tacka za bilo kakve razgovore? Uostalom, Srbija ima na svojoj strani Rusiju i Kinu i niko joj vise, po tom pitanju, ne treba. Zasto se ne okanete EU, jer mi necemo u Uniju koja trazi da se odreknemo dela svoje zemlje? Zar ne vidite da oni nece Srbiju u svojoj Uniji i uporno govore da nema prosirenja? Trebalo bi da svi imamo na umu onu staru : “Drzi se svoga kruga”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *