Иницијатива СВЕТОСАВСКЕ: Промијенити име Основне школе ”Владимир Назор” у Подгорици у ”Митрополит Амфилохије”

0

(фото:Светосавска)

Општински одбор СВЕТОСАВСКЕ – Подгорица
Саопштење за јавност
21. фебруар 2022.

Иницијатива СВЕТОСАВСКЕ: Промијенити име Основне школе ”Владимир Назор” у Подгорици у ”Митрополит Амфилохије”

Подгорички Општински одбор СВЕТОСАВСКЕ упутио је данас отворено писмо министарки просвјете, науке, културе и спорта у Влади Црне Горе Весни Братић.

Поштована министарко Братић,

Овим отвореним писмом, СВЕТОСАВСКА формално званично подноси предлог да обновљена Основна школа ”Владимир Назор” у подгоричком насељу Маслине, након изградње нове школске зграде, у року од годину дана, добије име упокојеног митрополита Амфилохија Радовића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Суштински, предлог за промјену имена ове образовне институције активираћемо у седмицама пред нама, консултујући вољу народа на начин који ћемо јавности открити уочи почетка планиране акције.

Вриједност дјела блаженопочившег митрополита Амфилохија тестирана је на литијама у Црној Гори и након њих.

”Конац дјело краси”, каже народ. Прије своје кончине и одласка у Царство небеско, митрополит Амфилохије је урушио последњи неокомунистички режим у Европи. Да, лично митрополит Амфилохије, а не било која политичка партија, покрет или коалиција. Тиме је овај владика Српске православне цркве, уз своју јеванђељску мисију, себе уписао у историју као реформатора, човјека који је донио демократске промјене и прву смјену власти у Црној Гори, институционалним путем и без политичког насиља.

Ви, као министарка просвјете, науке, културе и спорта, препознати сте као отворени борац за српске националне и интересе Српске православне цркве. Зато и вјерујемо да Вам није тешко изабрати између Назоровог комунистичког ”Титов напријед” и православног ”Враћања душе у чистоту” митрополита Амфилохија.

Уколико се деси да дио јавности тражи формално–
правне зачкољице за ову иницијативу, имајте у виду да ће народ дати најбољи суд. Заправо, народ га је већ дао. Поновиће га, у светосавској Подгорици и Црној Гори!

Прочитајте још:  Милитантни атеизам Милових надничара: СПЦ је од Црне Горе направила Иран и теократску државу!

За Општински одбор СВЕТОСАВСКЕ у Подгорици
Мр Мирко Рмандић

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *