Путин: Одлука о признању ДНР и ЛНР биће донета данас

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Председник Русије Владимир Путин саопштио је на ванредном заседању Савета безбедности да ће одлука о признању ДНР и ЛНР бити донета данас.

Претходно су се министри спољних послова и одбране Русије Сергеј Лавров и Сергеј Шојгу изјаснили за признање двеју самопроглашених република.

Исто мишљење дали су и остали чланови Савета безбедности.

Председник је саслушао чланове Савета безбедности који су се залагали за признавање независности ЛНР и ДНР, али још није саопштио коначну одлуку, обећавши да ће она бити донета данас.

„Поштоване колеге, чуо сам ваше мишљење. Одлука ће бити донета данас“, рекао је Путин захваливши се члановима Савета безбедности који су учествовали на састанку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ситуација на контакт линији у Донбасу ескалирала је ујутру 17. фебруара. У самопроглашеној Доњецкој и Луганској Народној Републици саопштили су о најинтензивнијем гранатирању из Украјине последњих месеци. У петак 18. фебруара су лидери ЛНР и ДНР, Леонид Пасечник и Денис Пушилин, најавили евакуацију становника република у Русију због растуће претње од борбених дејстава. У суботу је у републикама почела општа мобилизација. Лидери ДНР и ЛНР раније данас су апеловали на председника Русије да призна независност самопроглашених република.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *