Радници Поште: Ситуација алармантна, само повлашћени имају плату достојну човека

0

(фото:Нова економија)

Радници Поште Србије са територије Радне јединице Земун захтевају повећање плата од 17 одсто и исплату солидарне помоћи предвиђене анексираним Колективним уговором из 2019, порука је синдиката Слога.

Стефан Митровић из овог синдиката за Инфобиз истиче да радници захтевају и исплату зараде из вишка добити најкасније до 20. марта, као и да се уговори о привремено повременим пословима преведу на одређено време. За уторак је најављен и протест упозерења испред поште у Главној улици у Земуну.

„Реална ситуација је да повећања до сада нема или ако има мизерно је, далеко је од оних 17 одсто које су тако помпезно најављивали синдикати који су преговарали са руководством“, истиче Митровић.

Ситуација у том предузећу је, како истиче – алармантна већ годинама у назад.

“А, посебно последњих неколико месеци откад смо добили ново пословодство из редова владајуће странке. Такође смо слушали разна обећања, куле и градове и на крају нисмо добили ништа. Немамо довољан број радника на критичним местима и у технологији и на појединим местима у администрацији. Сви људи су ту дошли да раде свој посао и приме неку плату достојну човека. То нажалост немамо и кулминација ће се десити већ сутра”, наводи саговорник Инфобиза.

Он истиче да је протест најављен на нивоу радне јединице Земун, која броји нешто мало више од 800 запослених.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Чињеница је да само повлашћени имају неку плату достојну човека, са којом могу да живе, док ми остали морамо да се сналазимо па чак и да тражимо још неки посао” рекао је за Инфобиз Стефан Митровић из синдиката Слога.

Прочитајте још:  Пијачни продавци преноћили испред Председништва, Вучића нису видели

Н1

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *