ДА ЛИ ЈЕ СЛОБОДАН ДОНБАС ПРЕКРЕТНИЦА ЗА ЧИТАВ СВЕТ?

1

Криза која траје већ годинама у Донбасу добија на убрзању.

После више месечне хистерије западних медија о инвазији на Украјину и заузимање Кијева Русија није реаговала а онда је почела ратна машинерија са запада да ради и да гура рат као једину опцију и решење.

Сигуран сам да нико није могао ни да помисли да постоји и промил шансе да Русија то немо гледа и да остане по страни. Русија се са стране држала максимално уздржано али и са конкретним корацима које ће морати да предузме уколико ситуација ескалира. Тако се и догодило. Украјинска војска је данима бомбардовала Донбас и изводила диверзантске операције у припреми инвазије али и спроводећи лажне операције покушавајући да их припишу руској страни али ти покушаји су били толико смешни да су беднији и од оних на Маркалама који су такође доказани да су чиста подметачина тада Србима који су тад требали бити окривљени за све и као што је то био и Рачак касније на Космету.

У Сирији су на стотине оваквих операција изведене једино што су неки глумци из тих пројеката почели да се појављују на више места и чак и они су постали смешни у својим покушајима представљања друге стране као агресорске а у ствари сами су били агресори. Модели и шаблони су проваљени тако да је руска страна брзо и ефикасно решавала ове ситуације а у контексту ширења истине можемо закључити и да је затварање руских редакција и телевизија и интернет канала по европи у ствари била само припрема за ратна дејства и да се сузи маневарски простор за пласирање истинитих информација са руске стране. Западни медији су се специјализовали за ширење лажи и креирање кампања против држава и лидера који нису били по вољи запада.

Прочитајте још:  УКРОНАЦИСТИ напали дроновима ДНР и Запорошку област: Повређена деца и новинари

После пар минута од Путиновог потписивања признавања независности Луганске Народне Републике и Доњецке Народне Републике западни политичари су уз громогласан крик почели да се позивају на Међународно право и неповредивост граница суверене државе.

Како су тога успели да се сете после толико година лудила и деменције? Да ли им је то неко намерно подметнуо? Да ли ће се сетити Косова?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

То Косово које су брутално отели Србији и где су изтолерисали прави геноцид над српским народом који свакако није измишљен као што је то на једном другом месту у суседтву у њиховој режији био случај. Ту исту Србију или како се тада звала СР Југославију су бесомучно бомбардовали и оружјем које је забрањено Женевском конвенцијом али и бобардовали су цивилне циљеве и починили су бројне злочине над српским становништвом које и дан данас траје кроз затровано земљиште и воду путем осиромашеног уранијума који су нам посипали по главама услед чега имамо огроман број онколошких болесника. Сад су им пуна уста Међународног права.

Е па господо са запада ту пандорину кутију сте сами отворили па сада убирате плодове свога дела или боље рећи недела. Тај приступ да се може позивати на ово или оно у зависности када вама то одговара не можете чак ни у погледу Србије која је мала земља која није способна да се брани од целог света одједном јер нас и поред свега ипак терате да сами признамо Косово да је независно. То се никада неће догодити! Али вам се догодио независни Донбас. Русија перманентно штити своје интересе и то морају да схвате сви они са државношћу која је краћа од века једне корњаче, а ту пре свега мислим на балтичке земље али и Украјину која је могла бити мост између запада и истока и при том обезбедити благостање за своје грађане али је све то прокоцкала за рад нечије туђе среће.

Прочитајте још:  ОРГАНИЗАЦИЈУ "МАЈДАНА" У БЕЛОРУСИЈИ ИЗВОДИ ПОЉСКА ГРУПА ЗА ПСИХОЛОШКА ДЕЈСТВА: Специјалци желе Лукашенкову главу!

Из ове ситуације и европске државе имају штету само гле чуда американци опет имају неку корист. Немачку удаљену од Русије, украјински народ удаљен од руског, и поновно наоружавање јер ето Русија је претња безбедности свима а они је окружили са стотинама НАТО војних база. Стално креирање нестабилности је западни модел понашања из ког извлаче максималну корист. Свет ће бити много боље место за живот када они не буду изигравали светског полицајца и промотере назови демократије која им служи само за покриће пљачке народа и држава и њихових ресурса.

пише Владимир Пребирачевић

директор Српско-руског центра “Мајак”

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ДА ЛИ ЈЕ СЛОБОДАН ДОНБАС ПРЕКРЕТНИЦА ЗА ЧИТАВ СВЕТ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *