Талибани наредили радницама владе да носе хиџаб, мушкарцима без браде забрањено да раде

0
талибани

талибани

Талибанска верска полиција наредила је министарствима и другим владиним телима да њихове раднице морају да носе хиџаб, да оне које то одбију добију отказ и да женама које немају прекривену главу не допусте приступ у владине институције.

Налог је до сада добило осам владиних тела. Уз то, владине канцеларије морају раздвојити радна места за жене и мушкарце и мушкарци морају доприносити групним молитвама када су на радном месту, преноси Index.

Забрањено је запошљавање малолетника и мушкараца без браде. Министарство је раније наредило таксистима да не возе жене које не носе хиџаб или нису у пратњи блиског мушког рођака.

Талибанска верска полиција прошлог месеца је поставила по граду постере и велике плакате који позивају жене да се покрију. Постери су приказивали хиџаб и бурку. Жене које протестују против рестрикција притворене су или узнемираване.

ИН4С

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *