Александријски патријарх (Грк) назвао руске свештенике “шакалима и медведима”

0

(фото:Борба за веру)

Патријарх Теодор назвао свештенство Руске Православне Цркве „шакалима и медведима са севера“.

Поглавар Александријске цркве је нагласио да су Грци христијанизовали Русе и уверио да ће се одупрети „колонијализму“ Руске Православне Цркве.

Патријарх Александријски Теодор назвао је представнике Руске Православне Цркве „шакалима и медведима са севера“, преноси romalewfronimati.blogspot.com.

Дана 20. фебруара 2022. године, приликом хиротоније новог епископа букобијског Хризостома, патријарх александријски и све Африке Теодор је говорио о „псеудобраћи са севера“ која, „обучени у православне одежде, упадају у Африку“.

Према његовим речима, епископ Хризостом је „попунио редове Александријске јерархије у време када нашу патријаршију нападају лажна браћа са Севера“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нажалост, медведи и шакали са севера, које смо ми, Грци, христијанизовали, долазе у православној одежди „да укради и погубе“ (Јн. 10, 10)“, рекао је патријарх Теодор, који је 14. фебруара назвао поглавара Руске Православне Цркве, патријарха Кирила, „љубљени брат и саслужитељ у Христу“.

Поглавар Александријске цркве је уверио да ће се „заједно са другим епископима“ „опрети инвазији и црквеном ‘колонијализму’” Руске Православне Цркве, која крши света правила и жели да „руши оно што је градила Александријска патријаршија”. с муком већ 2000 година“.

Борба за веру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *