Денис Пушилин: Руска војска ће ући у Донбас само ако то затраже ЛНР и ДНР. Желимо да на миран начин решимо питање границе са Украјином

0

Денис Пушилин (Фото: РИА)

Лидер  Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин изјавио је данас да жели на миран начин да реши питање границе са Украјином.

Пушилин је додао да жели да задржи право могућности да затражи помоћ од Русије.

Лидер ДНР поручио је да и даље преферира дијалог са Украјином, преноси агенција Ројтерс.

Са друге стране, на конференцији за новинаре на којој је био заједно са високим чланом руске владајуће партије Андрејем Турчаком, Пушилин је рекао да ће руска војска ући у Донбас само ако им то затраже ЛНР и ДНР, а да би распоређивање војске било “мировне природе”.

Он је такође рекао да је ситуација у дуготрајном сукобу постала критична и да ће проруске снаге победити уз подршку “велике Русије”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руско признање ДНР и ЛНР у понедељак западне земље су прогласиле незаконитим и на ту одлуку реаговале увођењем санкција Москви.

“Агресија са украјинске стране расте”, рекао је Пушлин, оптужујући Кијев за изазивање провокација и због цивилних жртава.

Турчак је рекао да ниједна сила на свету не може да промени то што је Русија признала две самопроглашене републике, као и да је мало вероватно да би се могао постићи било какав договор са актуелном украјинском владом.

Такође, Турчак је поручио Пушилину да Русија неће напустити свој народ.

Лидер ДНР је рекао да је евакуација жена и деце која је почела прошле недеље неопходна како би се војсци омогућило да се фокусира на одбрану граница своје територије.

Танјуг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *