Зашто је отказан штрајк у “Крушику”

0
крушик

(Фото: Фабрика Крушик)

Једночасовни штрајк упозорења у ХК Крушик, који је био планиран за данас, отказан је до даљњег након што су представници сва четири репрезентативна синдиката касно синоћ постигли договор са представницима послодавца у вези сва три поднета штрајкачка захтева.

Постигнут је договор да се од фебруарске зараде, која се исплаћује у месецу марту, укида негативна стимулација, саопштила је “Слога” данас.

У вези повећања цене радног сата, оно се одлаже до последњег квартала 2022. године, а представници синдиката и руководства фабрике ће у наредном периоду наставити разговоре са циљем дефинисања повећања цене рада, као и могућности за повећање и раније, у зависности од остварених резултата пословања компаније.

Када је у питању трећи захтев, који се односи на регулисање отежаних услова рада, оно ће бити разматрано за три најзахтевније целине до 15. марта, након чега ће се припремити иницијални предлог за преговоре са синдикатима. Након постизања договора, биће настављено решавање отежаних услова рада и за остале делове фабрике.

Састанку који је трајао нешто пре поноћи, поред представника синдиката присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Бранко Живановић, начелник Управе за одбрамбене технологије пуковник Славко Ракић и председник наџорног одбора пуковник Вељко Петровић. Због службеног пута састанку није присуствовала в.д. генералног директора Јованка Андрић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсећамо, четири репрезентативна синдиката у Холдинг коорпорацији „Крушик“ – Слога, АСНС, Независност и Синдикална организација ХК Крушик најавили су раније за данас да ће ступити у једночасовни штрајк упозорења, окупљањем запослених испред својих погона.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *