Протест пољопривредника из околине Краљева због високих цена ђубрива и горива

0

Фото: Драган Клеут / ББЦ

Пољопривредници из околине Краљева организовали су други протест од почетка фебруара.

Тиме су изразили незадовољство због високих цена ђубрива и горива и изостанка подршке државе. Кажу, протести ће се појачати, јер држава мора да помогне.

Као и пре две недеље, пољопривредници су се окупили у селу Роћевићи, а затим се тракторима запутили у протестну вожњу.

Из удружења пољопривредних произвођача „Надибар“ из Краљева кажу да је протест био неминован због неодрживог стања у пољопривреди услед великог поскупљења нафтних деривата, вестачких ђубрива и смањења субвенција пољопривредним газдинствима.

Пољопривредници напомињу да су време одржавања оба протеста били лепи и сунчани дани. И уместо да их проведу на њивама, наглашавају да су морали са тракторима да изађу на пут.

„Само желимо да нагласимо на наш тежак социјални положај. Људи су истрошили своје буџете. Цена свих репроматеријала је отишла нагоре неколико пута. Пољопривредници нису могли да продају своје производе и да то уновче. Песимиста сам по питању тога колико ће поједини моћи да уложе у овогодишњу производњу. Зато ће се сигурно појачати протести. Држава мора да нам помогне“, каже Александар Урошевић, пољопривредник из села Роћевићи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пољопривредни произвођачи из околине Краљева су незадовољни, али су и песимисти, јер не очекују да ће им држава пуно помоћи. Као разлог томе наводе и састанак који је одржан у Влади Србије, после којег није постигнут договор, и после кога су они изашли на улице и путеве.

Они позивају све њихове колеге пољопривредне произвођаче да им се придруже у протестима, како би дошли до испуњења својих захтева.

Прочитајте још:  Лондон на ногама: Сукоб полиције и противника рестриктивних антикорона мера

Н1

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *