Америка не сме да уведе санкције нафтном сектору Русије

0

Foto: Epa/ALEXEY NIKOLSKY SPUTNIK KREM

Бела кућа је саопштила да САД не намеравају да уводе санкције нафтном сектору Руске Федерације, јер страхују да ће то изазвати скок цена енергената.

Наиме, Бајденова администрације неће санкционисати руски нафтни сектор јер би то нашкодило потрошачима у САД а не Владимиру Путину, рекао је један амерички званичник данас, преноси блоомбергqуинт.цом.

“Санкције неће циљати трговину нафтом”, казао је Амос Хочстајн, виши саветник за енергетску безбедност Стејт департмента у интервјуу за Блумберг телевизију.

Из те примедбе јасно се види став Бајденове администрације и намера да се санкцијама максимизује штета по руског председника и минимизује узвратни уидарац на америчке и европске потрошаче, преноси медиј.

“Ако циљамо гасни и нафтни сектор, цене ће скочити. Можда би тада продавао само пола онога што сада продаје, али по двострукој цени”, рекао је Хочстајн.

“То значи да би стварне последице осећале САД и наши савезници а не Путин”, објаснио је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Б92

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *