Британска војска хитно послата у Естонију

0

Британска војска је послата данас по хитном поступку на границу са Русијом, тачније у Естонију, јавља британски „Експрес”.

Министар одбране Велике Британије Џејмс Хипи потврдио је данас после подне да су додатне британске снаге послате у Естонију „раније него што је планирано”, са циљем да се тамо удвостручи присуство Велике Британије.

Трупе ће бити стациониране на неодређено, како би се „умирио један од најближих НАТО савезника”.

„Као додатак борбеној групи Краљевског тенковског пука, који је у Естонији већ шест месеци, Краљевска велшка група ће стићи у Естонију раније него што је планирано, како бисмо удвостручили број војника и те снаге ће тамо остати на неодређено”, казао је Хипи.

Он је додао да ће војници добити појачање у виду 12. Механизоване бригаде, што, према његовим речима, значи да ће Британија имати оклопну бригаду у Естонији, што ће умирити једног од најближих НАТО савезника Британије, преноси Танјуг.

Хипи је, између осталог, истакао и да влада планира да размотри све опције како би подржала Украјинце наредних неколико дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *