Црна Гора се потпуно солидарише са свим земљама чланицама НАТО и ЕУ и показује потпуну солидарност са Украјином против безумног акта насиља и агресије Русије

0

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

“НАТО је одлучан да примени никада ригорозније санкције међународне заједнице према једној земљи, санкције које ће подразумевати потпуни прекид платног промета, потпуну обуставу неких од најкрупнијих инфраструктурних објеката…” рекао је председник Црне Горе Мило Ђукановић на састанку шефова држава и влада 30 земаља чланица НАТО-а које су данас осудиле Русију због инвазије на Украјину. Он је казао да је Русија извела акт агресије против Украјине, директно угрожавајући њену независност и урушавајући међународно право. “Тај акт насиље је тежи и теже разумљив када се зна да га је починила земља која је једна од пет сталних чланица Савета безбедности Уједињених нација”.

Црна Гора се потпуно солидарише са свим земљама чланицама НАТО, земљама чланицама Европске уније и показује потпуну солидарност са Украјином, њеним народом и исказује им пуну подршку, казао је председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Ђукановић је присуствовао састанку шефова држава и влада 30 земаља чланица НАТО-а које су данас осудиле Русију због инвазије на Украјину. Председници су разговарали путем заштићене телеконференције.

Ђукановић је рекао да се Црна Гора придружује напорима које ће све западне земље чинити да помогну Украјини да се одупре “овом безумном насиљу и акту агресије”.

Он је казао да је Русија извела акт агресије против Украјине, директно угрожавајући њену независност и урушавајући међународно право.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Тај акт насиље је тежи и теже разумљив када се зна да га је починила земља која је једна од пет сталних чланица Савјета безбедности Уједињених нација”.

Додао је да је тај акт Русије довео до велике мобилизације унутар НАТО и демонстрације никада чвршћег јединства НАТО савеза.

Прочитајте још:  „Срамота и Вучићев пролазак у Европску унију“, или Како Србија снабдева Кијев оружјем

“Данас је потврђено да је НАТО одлучан да заштити простор сваке своје чланице. Такође је потврђено да ће се НАТО снажно заложити да се помогне Украјини да одбрани слободу и животе својих људи и обезбеди нормалан живот. НАТО је одлучан да примени никада ригорозније санкције међународне заједнице према једној земљи, санкције које ће подразумевати потпуни прекид платног промета, потпуну обуставу неких од најкрупнијих инфраструктурних објеката… санкције коће ће жестоко погодити привредне субјекте Русије, економију Русије, нажалост и становништво Русије које ће испаштати због свега што ће се предузети против те земље као одговор на насиље које је Русија неодговорно применила према Украјини”, рекао је Ђукановић.

Истакао је да је важно да се данас у оквиро НАТО алијансе “јако добро схвата да ово није криза Украјине већ криза европске безбедносит”.

“Покушај да се сруши систем вредности Европе да се поништи нешто што је темељ супериорности коју су НАТО и ЕУ градили у сету у периоду после Другог светског рата. Знак за узбуну и обавеза да се одбране те вредности и не дозволи да се угрожова слобода, међународно право, независност других држава јер би то водило ка поразу и слому свега што је мукотрпно грађено”, рекао је Ђукановић.

Вијести

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *