Украјински националисти гранатирали Старобилск из „Града“, има мртвих

0

(фото:АФП 2022 / Гениа Савилов)

Украјински националисти испалили су вишецевне ракетне системе „Град“ на стамбене области Старобелска, има мртвих међу цивилима, саопштило је руско Министарство одбране.

„Украјински националисти су 26. фебруара у 10.30 напали стамбена насеља града Старобелска вишецевним ракетним системима Град. Као резултат тога, у граду је избио пожар, дошло је до разарања стамбених објеката, а било је и цивила. који је преминуо“, наводи се у саопштењу агенције.

Министарство одбране саопштило је постојање поузданих података који указују на предстојеће сличне провокације у Краматорску и Славјанску .

Министарство је нагласило да руска војска не удара на градове и насеља и предузима све мере да спасе животе цивила.
Владимир Путин је раније најавио почетак специјалне војне операције демилитаризације и денацификације Украјине . Он је у телевизијском обраћању Русима рекао да околности „захтевају од нас одлучну и хитну акцију, народне републике Донбаса су се обратиле Русији са захтевом за помоћ“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *