Твитер каже да ће размотрити цензуру „насталих наратива“ о украјинском рату

0

NurPhoto via Getty Images

Твитер је објавио да прати „настале наративе“ о рату у Украјини који ће бити цензурисани ако представљају кршење политике компаније.

Саопштење је дато као одговор на то што је Твитер избрисао твитове и суспендовао налоге који су постављали видео снимке руских тенковских дивизија и хеликоптера који иду ка Украјини.

Након што су се корисници пожалили, Твитер је признао да је „грешком“ укинуо налоге и они су касније враћени, преноси Самит Њуз.

Међутим, изјава портпарола Твитера ће вероватно изазвати узбуну међу заговорницима слободе говора.

„Ми смо грешком предузели мере спровођења на бројним налозима“, наводи се у саопштењу и додаје: „Проактивно пратимо нове наративе који крше нашу политику“.

Употреба термина „наративи у настајању“ сугерише да ће Твитер почети да цензурише одређене перспективе сукоба у контексту њихове политике о „дезинформацијама“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ови проблематични „наративи“ су скоро сигурно они који доводе у питање наративе које износе Бајденова Бела кућа и извори из НАТО-а.

Слична правила су примењена на скептицизам изражен према вакцинама против КОВИД-а, као и на теорију цурења из лабораторије, која се некада сматрала „штетном дезинформацијом“, али је сада широко прихваћена као највероватније објашњење за пандемију.

Потенцијал руског напада на Украјину да се искористи за подстицање даље цензуре и стављања на црну листу слободе говора на западу је јасна опасност.

У повезаној причи, званична украјинска влада на Твитеру такође је лобирала на Твитеру да се забрани званичан налог руске владе на Твитеру.

Васељенска

Прочитајте још:  Трансродне особе и муцавци су будућност НАТО армија

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *