днр

(фото:МГБ ДНР)

Војне јединице Доњецке Народне Републике завршавају опкољавање Мариупоља, изјавио је у понедељак портпарол руског министарства спољних послова Игор Конашенков.

„Јединице армије Доњецке Народне Републике настављају офанзиву и завршавају опкољавање Мариупоља“, рекао је он. Осим тога, он је рекао да војници Луганске Народне Републике „подржани ватром руских оружаних снага спроводе успешну офанзиву и напредовали су на удаљености од 23 километра“.

„Успостављена је контрола над насељима Новаја Астрахањ и Боровенки“, рекао је он.

Руски председник Владимир Путин рекао је у телевизијском обраћању у четвртак ујутру да је као одговор на захтев шефова република Донбаса донео одлуку да спроведе специјалну војну операцију како би заштитио људе „који трпе злостављање и геноцид од стране кијевског режима осам година“. Руски лидер је истакао да Москва нема планове да окупира украјинске територије. Разјашњавајући развој догађаја, руско Министарство одбране је уверило да руске трупе не гађају украјинске градове, већ су ограничене на хируршки удар и онеспособљавање украјинске војне инфраструктуре. Нема никаквих претњи по цивилно становништво.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *