Кина није подржала искључење Русије са СВИФТ-а

0
кина сад

кина сад

Пекинг не одобрава употребу санкција као средства за решавање сукоба, рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин на брифингу.

Такође је захтевао да САД не штете легитимним правима и интересима Кине и других страна у решавању украјинског питања, пишу РИА новости.

Западне земље намеравају да у наредним данима искључе неке руске банке из СВИФТ-а – ЕУ је већ усагласила ову одлуку, она ће ступити на снагу након објављивања у Службеном листу ЕУ. Ово је једна од мера из новог пакета санкција које САД и њихови партнери уводе Москви након што је председник Владимир Путин 21. фебруара потписао указе о признавању суверенитета Доњецке и Луганске Народне Републике, а 24. фебруара најавио покретање специјалне операције демилитаризације и денацификације Украјине.

Централна банка је већ потпала под нова ограничења – Европска унија је забранила операције везане за управљање њеним резервама и имовином, са изузетком трансакција које су потребне да би се осигурала финансијска стабилност ЕУ или било које њене чланице. Уведене су мере против неколико највећих руских банака, укључујући Сбербанку и ВТБ , а неким државним компанијама је тешко да привуку страни капитал. Немачка обуставила сертификацију гасовода Северни ток 2 , Европа затворила небо Русији.

Како наводе у Кремљу, санкције су веома озбиљне, али Русија је унапред припремила план акције за ову могућност. Влада такође развија мере одговора, али детаљи још нису познати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *