Пресек стања: Уништено је 311 тенкова и других борбених оклопних возила, 42 авиона…

0

Sputnik / Евгений Одиноков

Оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије уништила је шест колона оклопних возила украјинских Оружаних снага, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

По његовим речима, уништено је 311 тенкова и других борбених оклопних возила, 42 авиона и хеликоптера, укључујући оне који се налазе на земљи, 51 вишецевни бацач ракета, 147 артиљеријских оруђа и 263 јединице специјалне војне технике.

„Од почетка извођења специјалне операције руских Оружаних снага погођено је 1.146 објеката војне инфраструктуре Украјине, међу којима су 31 командни и комуникациони центар Оружаних снага Украјине, 81 противваздушни ракетни комплекс С-300, Бук М1 и ОСА, као и 75 радара“, рекао је Конашенков на брифингу.

Представник руске војске нагласио је да је током данашњег дана Луганска народна република наставила са офанзивом у правцу насеља Кремено, где је напредовала за још три километра. Јединице оружанигх снага Доњецке народне републике су током протекла 24 часа напредовале за 16 километара и преузеле контролу над местом Заможно.

Поред тога, још 110 украјинских војника се добровољно предало.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *