Бугарска, Пољска и Словачка демантовале да ће Украјинцима послати борбене авионе Миг-29 и Су-24

1

EPA/SERGEI ILNITSKY

Бугарска, Пољска и Словачка демантовале су да ће Украјинцима послати борбене авионе Миг-29 и Су-24, свега дан пошто је шеф ЕУ за спољну политику Јосеп Борељ најавио да ће Кијеву упутити ту врсту помоћи.

Те три државе, пише Њузвик, једине су чланице НАТО које на располагању имају ове летелице произведене у бившем СССР-у и којима би украјински пилоти могли управљати без претходне преобуке.

“Словачка неће слати борбене авионе у Украјину”, рекао је портпарол словачког министарства спољних послова, наводећи да је Братислава упутила Кијеву гранате калибра 120 милиметара, гориво и противтенковске и противавионске пројектиле.

Бугарски шремијер Кирил Петков је такође одбацио могућност да Софија пошаље авионе у Украјину, наводећи да тренутно нема на располагању довољно исправних летелица ни за одбрану сопственог ваздушног простора.

“Нећемо упутити авионе у Украјину јер би то значило отворено мешање у украјински конфликт. Не подржавамо тај конфликт и НАТО није део тог конфликта”, рекао је пољски председник Анджеј Дуда.

Newsweek-rp.pl-РТС / НСПМ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бугарска, Пољска и Словачка демантовале да ће Украјинцима послати борбене авионе Миг-29 и Су-24

  1. Nije deo tog konflikta a pojedine clanice salju opremu, naoruzanje i avione za uspostavu mira.. pozivaju clanice da daju odredjen broj vojnika tipa hrvatska podize gotovost vojske za slanje svojih domoljuba.. Sad neke salju neke ne ako su clanice, Srbiju nesto prete tipa nece da nas prime, i ne moraju.. dok bih ne kritikuju.. Srbiji ne treba takva evropa, fasisticka, medicinsko eksperimentalna, robovlasnicka i nemoralna.. Dusanovo carstvo se zasnivalo na postovanje danasnjih medjunarodnih prava gde su bile stroge kazne ljudima na polozaju, narod je mogao da radi.. cak su i pogranicne komsije Danci, Norvezani dolazili puni zlata za trgovinu niko nije smeo da ih pipne.. ovo danas EU, Nato je ispunjenje Hitlerove zamisli.. cudno je da je muslimanski svet, Turci prihvatili Nemoralne vrednosti ali sve je moguce..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *