Народна милиција ДНР: Уништен штаб оперативне тактичке групе Север

0

AP Photo / Vadim Ghirda

Командант тактичке оперативне групе „Север“ генерал Дмитриј Красилников и многи официри погинули су у случају заједничких дејстава Оружаних снага Русије и Народних милиција Доњецке и Луганске Народне Републике, изјавио је заменик начелника Народне милиције ДНР Едуард Басурин у уторак позивајући се на обавештајне податке.

„Услед успешних заједничких дејстава Оружаних снага Руске Федерације, Народне милиције ДНР и ЛНР, данас је уништен штаб оперативно-тактичке групе „Север“. Већина штабних официра је погинула. Према подацима обавештајне службе, међу настрадалима је и командант тактичко-оперативне групе „Север“ генерал Красилников“, наводи се у саопштењу, преноси ТАСС.

Ситуација на линији ангажовања у Донбасу ескалирала је ујутру 17. фебруара. Доњецка и Луганска Народна Република (ДНР и ЛНР) известиле су о најмасовнијим бомбардовањима украјинске војске последњих месеци, која су оштетила цивилну инфраструктуру и изазвала цивилне жртве.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *