Руска амбасада у Великој Британији прима бројне жалбе Руса на дискриминацију

1

(фото:РИА НОВОСТИ)

Амбасада Русије у Великој Британији прима бројне жалбе руских држављана и сународника који говоре руски због дискриминације и хулиганских несташлука према њима. Ово се наводи у саопштењу објављеном на Фејсбук страници амбасаде.

„У вези са незапамћеном антируском кампањом коју су покренули британски медији, изазваном догађајима у Украјини, конзуларно одељење је почело да добија бројне апеле руских држављана и сународника који говоре руски о манифестацијама дискриминације и хулиганским несташлуцима. Ово се односи на како одраслим грађанима који раде, живе, студирају у УК, тако и малолетној деци у британским школама. Такође не искључујемо провокације и агресивне акције против грађана који говоре руски, посебно у подручјима британских градова где су руске институције или организације које говоре руски Нажалост, све се ово дешава уз наклоност британских власти“, наводи се у саопштењу.

Амбасада препоручује да се сви такви случајеви евидентирају и контактирају, у зависности од ситуације, образовне институције или британске агенције за спровођење закона.

Нападају се не само грађани који говоре руски који живе у иностранству, већ и познати руски уметници. Тако је данас градоначелник Минхена одлучио да смени Валерија Гергијева, шефа диригента Минхенске филхармоније, са функције. Маестро је смењен јер „није изнео свој став” у вези са ситуацијом у Украјини.

Такође данас се сазнало да Баварска државна опера прекида односе са оперском певачицом Аном Нетребко и диригентом Валеријем Гергијевим јер су се „недовољно дистанцирали“ од руске операције у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је генерални директор Метрополитен опере Петер Гелб рекао да је позориште обуставило рад са уметницима и институцијама које су повезане са руским властима до окончања специјалне војне операције у Украјини.

Прочитајте још:  Самаранци позвали младе из Србије на форум "Волга"

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Руска амбасада у Великој Британији прима бројне жалбе Руса на дискриминацију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *