У Паризу приведена група Украјинаца из Легије странаца

0

(фото:Балканска геополитика)

Француска полиција привела је групу украјинских војника из Легије странаца, који би могли да буду послати у Украјину.

Службеници реда су проверили аутобус, који је ишао ка Украјини. У кабини је било око 30 путника. Међу њима је било 14 војника Легије странаца украјинског порекла. У аутобусу није пронађено оружје.

„После провере аутомобила, 30 путника је приведено у полицијску станицу и притворено ради провере идентитета сваког од њих“, наводи се у извештају.

Након провере докумената, сви цивили су пуштени, а 14 војника Легије странаца предато је француским војним властима. Како се испоставило, деветоро њих је добило дозволу за 15-дневно одсуство као изузетак да оду у Пољску и пронађу своје породице. Петорица су била у ситуацији незаконитог одсуства и сматрани су дезертерима.

Тренутно је у Легију странаца уписано 700 легионара украјинског порекла. Од почетка сукоба на снази је протокол који омогућава онима који желе да оду на одмор да посете своје породице, под условом да се не врате у Украјину, већ остану у суседним земљама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *