Украјински ратни злочинци ускоро ће се суочити са суђењем – Пушилин

0

Денис Пушилин (Фото: РИА)

У емисији друштвено-политичког ток-шоуа „Велика игра“ на руском Првом каналу, шеф ДНР Денис Пушилин рекао је да је сада главни задатак заузимање Мариупоља.

„Ситуација је прилично компликована. Националистички батаљони спречавају колико је то могуће, кријући се иза цивилног становништва. Цивилно становништво није ослобођено. Опструирају се хуманитарни коридори које покушавамо да направимо. Већ постоји много апела чак и међународним организацијама од становника града за помоћ да напусте Мариупољ. Али, нажалост, док ситуација не буде потпуно под нашом контролом, биће нам изузетно проблематично да обезбедимо безбедност“, рекао је Денис Пушилин.

Због велике цензуре на друштвеним мрежама и нападима на наш сајт, све најновије вести можете пратити на нашем Телеграм каналу

Такође је нагласио да поред Мариупоља не треба заборавити ни север Републике.

„Постоји прилично озбиљан задатак за наше јединице. Стога се ослободилачка операција наставља. Непријатељ пружа отпор и, као и до сада, повлачи се, руши друштвене објекте иза себе, руши мостове дижући их у ваздух и наноси штету гранатирањем цивилног становништва“, навео је шеф државе.

Денис Пушилин је изјавио да Република спроводи ослободилачку операцију тачно у складу са планом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„До данас су већ ослобођена 32 насеља и превазиђене су неке од најтежих препрека“, рекао је шеф ДНР.

Према његовим речима, снабдевање Украјине оружјем из НАТО-а није утицало на однос снага у Донбасу.

„Наше јединице су заплениле оружје које је недавно авионом допремљено из Сједињених Држава у Кијев, из Велике Британије. Већ имамо довољно ових трофеја. Да ли је то утицало на поравнање сила на линији контакта? Није добро. С обзиром на то да већ добијамо подршку од Руске Федерације. Ватрена подршка је прилично тешка и прилагођава се“, рекао је шеф ДНР.

Прочитајте још:  Москва има податке који указују на то да САД проучавају могућност употребе биолошког оружја

Он је нагласио да ће војне снаге Украјине које гранатирају мирна насеља сносити одговорност.

„Украјина је ослобођена злочиначког режима. Доћи ће дан када ће бити суђење овим злочинцима, када ће се водити пуна истрага и када ће бити заслужена казна“, резимирао је Денис Пушилин.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *