Лавров: Постоје докази да је Пентагон веома забринут за судбину војних лабораторија у Украјини

0
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у интервјуу за РТ и низ других руских и страних медија рекао да Русија има податке да је Пентагон веома забринут због ситуације са америчким војним лабораторијама у Кијеву и Одеси.

„Мислим да нећу откривати тајне, али имамо податке да је Пентагон веома забринут за судбину хемијских и биолошких објеката у Украјини. Зато што је Пентагон у Украјини активно изградио две биолошке војне лабораторије и тамо се бавио развојем патогена у Кијеву и Одеси. Сада су забринути да ће изгубити контролу над овим лабораторијама“, рекао је он.

Лавров је додао да Американци „категорички одбијају да успоставе механизам верификације по Конвенцији о забрани биолошког оружја“.

„И граде биолошке војне објекте дуж периметра Русије“, рекао је он.

Раније су Русија и Кина издале саопштење у којем наводе да америчке војно-биолошке активности представљају озбиљну претњу по националну безбедност Русије и Кине, као и да штете безбедности њихових региона .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *