О невиђеној подлости Грка: Које оружје је Грчка послала Украјини и одакле је оно дошло

1
грчка

Грчка (Фото: Пиксибај)

Има ли православца који није читао пророчанства старца Пајсија Светогорца? Чувена су нарочито она да ће Русија да ратује са Турском, а онда ће сав „плен“ да преда у руке Грка!

Говорио је старац Пајсије, да ће бити озбиљан сукоб Турске и Грчке, па ће се онда умешати Русија, биће то „велики и разорни ће рат избити између Русије и Турске“… Руси ће на крају победити, „па ће затим узети Истанбул-Цариград који ће се наћи у њиховим рукама. Али, из неког разлога и они ће бити приморани да га предају”. А онда „Енглеска и САД вратиће нам Истанбул-Цариград“… (ах, шта би Грци без Амера – нап. “Борба за веру”) „У храму Свете Софије ће поново бити православно богослужење. Константинопољ ћемо узети назад… Црква Аја Софија (Света Софија) поново ће постати грчкa после толико година“. И то није све. „Турска ће се разделити на три – четири дела. Ми (Грци) узећемо нашу земљу, земља која је у прошлости била наша“, говорио је старац Пајсије.

Руска крв ће се, дакле, проливати у рату против Турске, а Грци ће добити Цариград и део Турске на тацни! Руси ће бити приморани да предају Грцима Цариград, јер ће то бити „по духовним законима“ (иако је Грчка црква и јеретичка и расколничка, па се питамо ко је установио те “духовне законе”?!).

Веома је тешко разграничити шта су заиста прорицали православни старци, а шта су им приписивали њихови ученици и(ли) преко њих обавештајне службе.

Јер, уколико пратимо пророчанства старца Пајсија, сада упадамо у апорију: тренутно се према Русији умереније опходе Турци, него Грци, због којих ће Руси крвцу своју лити!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јер ти бедници над бедницима, Грци, ових дана поклонили су Украјини – ни мање ни више – противавионски ракетни систем С-300 и „Калашњикове“ да убијају Русе, који (по „пророчанствима“) треба да убијају Турке у интересу Грка!

Прочитајте још:  Добро координиран и тачан рад оперативног штаба кључ је победе у свакој операцији

Грцима је било мало што су расколили Васељенско Православље усвајањем папског календара (1923).

Мало им је било што су направили лажни критски “сабор”, на коме су усвојили и легитимисали папску и остале јереси (2016).

Мало им је што су зарили “мач” у срце не само Руске Православне Цркве, признавањем укрофашистичке секте зване „Православна црква Украјине“ – већ и Свете Горе (која се поделила на оне који признају и оне који не признају украјински раскол).

Зато су сада украјинским нацистима послали „мач“ који ће крволиптати праву руску крв. И то онај „мач“ – противавионски систем С-300 – који су им Руси уручили да се бране од Турака!

Али, неко ће рећи, да то раде грчке власти, да то нема везе са Грчком црквом и народом. Њих питамо:

А где су вајни грчки-кипарски митрополити и „старци“? Где је Неофит Морфски, где Елпидије (кога Срби зову „старац“ иако је мирски свештеник и нема везе са старчеством) где „старац“ Доситеј…?! Где је чувени вакцинисани „ревнитељ“ Серафим Пирејски? Где су да осуде злочин својих влада?! Немају времена од силних погађања, којима залуђују и српске вернике, одвлачећи им пажњу од истинских добродетељи којима се душа спасава.

Докле ће нас Грци магарчити?! Нас којима су Грци и њихови ескпоненти – српски епископи фанариоти Цркву расколили Зизиуласовим јересима и грчким новотаријама?!

Питамо се, и питамо вас: како то да се горе побројаним погађачима до сада није открило, да ће нека руска (или нечија друга) атомска печурка да никне на територијама Грчке и Кипра?

Помињао је Неофит неку бабу са Кипра коју пита и слуша. Требао би што пре са њом да се консултује…

Прочитајте још:  ПССЕ ће у уторак одлучивати о чланству Русије у тој организацији

+ + +

Које оружје је Грчка послала Украјини и одакле је оно дошло

Како је раније јавила “Русские Афины”, грчке власти су 27. фебруара увече послале 2 војно-транспортна авиона C-130 Херкулес, са оружјем и лековима, у Украјину преко Пољске. Нису изнети детаљи о томе шта је било у авионима, али су лукави новинари нањушили да су ракете – које су наведене у списку – руски систем C-300, као и аутомати АК47 Калашњиков и 20 кутија лекова…

Najnovija analiza Igora Strelkova – Situacija zaključno sa 11:00 (po Moskvi), 03.03.2022.

Одакле Грчкој (земље НАТО-а) С-300?

Кипар је још 1999. године од Русије набавио противваздушне ракетне системе за чије је размештање хитно изграђено неколико војних објеката.

Појава тако моћних система ПВО у служби кипарске војске изазвала је оштро незадовољство Турске. САД су почеле да врше притисак и на Кипар, који је у то време још увек имао сасвим прихватљиве односе са Анкаром. Као резултат, турско-амерички притисак довео је до тога да је Кипар 2006-2007. предао С-300 Грчкој.

Године 2007. ракете су коначно и неопозиво продате Грчкој у замену за алтернативне војне артикле за које се верује да се састоје од значајног броја ракетних система кратког домета ТОР-М1 и одређеног броја ракета средњег домета.

Грчка војна команда преместила је С-300 са Кипра на грчко острво Крит. Грчка је 2013. године први пут пуцала из С-300, што је био први тест руског противваздушног ракетног система у историји земље. Затим је систем ПВО учествовао у НАТО вежбама Бели орао, одржаним на Криту исте године, а о овој чињеници није било никавих питања из команде здружених снага алијансе.

Занимљиво, да је у саставу противваздушне одбране грчког ратног ваздухопловства, руски ПВО системи С-300 у количини од 12 лансера садејствује са америчким „Патриотом“ (36 лансера), као и француских система Crotale NG/GR. Истовремено, ПВО системи С-300 постали су први противваздушни ракетни систем у служби грчке војске, способни да гађају балистичке ракете.

Прочитајте још:  Ахилова пета Украјине

Касније је Грчка покренула питање надоградње комплекса на верзију С-300ПМУ-2 „Фаворит“, али су после закључивања одбрамбеног споразума са Сједињеним Државама инсистирале да Грчка уклони руско оружје са борбеног дежурства.

Према подацима који су процурили у локалне медије, управо је ове С-300 Грчка послала Украјини (Ова информација није демантована нити потврђена).

Одакле су дошли калашњикови?

Прича о АК 47 почела је 8. новембра 2013. године, када је брод грчке обалске страже задржао брод „Нур М“ под заставом Сијера Леоне. Брод је напустио луку Николајев (Украјина), а затим, након што је стајао у Истанбулу, поново отишао на море. Капетан брода је одредио турску луку Искендерун. Истовремено, грчке власти су добиле информацију да би део терета могао да буде намењен за испоруку у луке Тартус (Сирија) и Триполи (Либија).

У 56 контејнера су се заиста налазиле кутије са 20.000 јуришних пушака Калашњиков АК47 произведених у време Совјетског Савеза, као и патроне и друга муниција (експлозив). Министарство спољних послова Грчке затражило је и добило потврду од украјинске стране у вези са оригиналношћу докумената за послато оружје.

Према речима званичника украјинског министарства спољних послова који је тражио да остане неименован, неко из Русије је позвао Грчку и рекао да је информације о оружју које се транспортује највероватније процурила са руске стране, јер је и она један од главних трговаца сличног оружја, а Украјина им је – у вом случају – „прешла пут“. Као резултат тога, упркос скандалу и покушајима тужбе, грчке власти су одлучиле да конфискују товар.

Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

Извор: https://rua.gr/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “О невиђеној подлости Грка: Које оружје је Грчка послала Украјини и одакле је оно дошло

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *