Постигнут договор Украјине и Русије око хуманитарних коридора, али не и о прекиду ватре

1

АП

Русија и Украјина договориле су успоставаљање хуманитарних коридора. Ипак, саветник украјинског председника Михаил Подољак је саопштио да друга рунда преговора о прекиду ватре са Русијом није дала резултате којима се Кијев надао.

„На наше велико жаљење, нисмо постигли резултате на које смо рачунали”, рекао је Подољак, преноси Танјуг.

Он је након састанка саопштио да су Украјина и Русија договориле да заједно обезбеде хуманитарне коридоре за евакуацију грађана, испоруку хране и лекова.

Подољак је навео да су стране разговарале о могућности прекида ватре у периоду евакуације грађана у местима где ће се она реализовати.

Кијев и Москва су се договорили да наставе са преговорима, планирано је да трећа рунда буде одржана што пре, додао је украјински званичник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Русија и Украјина успеле су да постигну разумевање по питању одређених тачака, саопштио је помоћник руског председника и учесник преговора Владимир Медински, преноси Спутњик.

Преговори између Украјине и Русије почели су данас по подне у Белорусији, саопштило је и белоруско Министарство спољних послова, пренео је Спутњик.

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Постигнут договор Украјине и Русије око хуманитарних коридора, али не и о прекиду ватре

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *